shutterstock_369201824
shutterstock_369201824

μνημεία

ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Στην Κω οι αρχαιοελληνικοί ναοί, τα ρωμαϊκά θέατρα, τα κάστρα, οι βυζαντινές εκκλησίες, τα τζαμιά, τα οινοποιεία και τα μουσεία δημιουργούν έναν τόπο με πολλά πρόσωπα. Εξερευνήστε τον!

Αρχαία αγορά

Η Αρχαία Αγορά της Κω (4ος αιώνας π.Χ.) είναι το τέλειο μέρος για μια χαλαρή βόλτα. Στην αρχαιότητα ήταν το εμπορικό, θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο του νησιού και θεωρούταν μια από τις πιο γνωστές Αγορές της Αρχαίας Ελλάδας.

Μαστιχάρι

Επισκεφθείτε το Μαστιχάρι και γνωρίστε το Πολιτιστικό Κέντρο, το Αρχαίο Σπίτι και τον Κήπο του Ιπποκράτη. Το ταξίδι στο χρόνο μέσα στο Αρχαίο Σπίτι, αντίγραφο ενός σπιτιού του 5ου αιώνα π.Χ. με καμινάδα, κουζίνα, μαγειρικά σκεύη κι αγάλματα, είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Αρχαιολογικό μουσείο

Ετοιμαστείτε να θαυμάσετε αρχαία αγάλματα και ελληνικά ή ρωμαϊκά ψηφιδωτά. Ένα από τα ψηφιδωτά του αρχαιολογικού μουσείου απεικονίζει τον Ιπποκράτη. Αξιοθαύμαστο είναι και το άγαλμα του Ιπποκράτη (4ος αιώνας π.Χ.) αλλά και του Ερμή (2ος αιώνας π.Χ.).

Ασκληπιείο

Χτισμένο τον 4ο αιώνα π.Χ. το αρχαίο θεραπευτικό κέντρο είναι ένα από τα πιο αξιόλογα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου. Εκτείνεται σε τρία επίπεδα και περιλαμβάνει ναούς, λουτρά και έναν βωμό.

Casa Romana

Τα 36 εντυπωσιακά δωμάτια και τα τρία αίθρια του Casa Romana, του παλιού ρωμαϊκού αρχοντικού, θα σας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο και θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν Αρχαίος Ρωμαίος. Μην παραλείψετε να δείτε τους βωμούς, τα ερείπια του ρωμαϊκού λουτρού και τα ψηφιδωτά με τα ζώα.

Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα

Όπως ο Ιπποκράτης έτσι και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα καλλιεργεί στους κήπους του θεραπευτικά βότανα, πολλά από τα οποία είναι σπάνια είδη. Στο μουσείο του θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά κείμενα.

Κέφαλος

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση στην Κέφαλο και να θαυμάσετε την εκκλησία της που χτίσθηκε τον 5ο αιώνα. Η αρχιτεκτονική της είναι σπάνια ενώ έχει ψηφιδωτά δάπεδα και πανέμορφα γλυπτά. Στο ίδιο χωριό βρίσκεται και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη με το παρεκκλήσι της Παναγίας. Πάρα πολύ κοντά στην Κέφαλο είναι και το μικρό νησάκι, Καστρί, με τη μοναδική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Είναι τόσο κοντά που μπορείτε ακόμη και να κολυμπήσετε μέχρι εκεί.

Ρωμαϊκό ωδείο

Αυτό το θέατρο του 2ου αιώνα βρίσκεται στην πόλη της Κω. Στην αρχαιότητα εκεί είχε στεγαστεί και η Ρωμαϊκή Σύγκλητος. Θεωρείται ένα από τα πιο σπουδαία ωδεία του Αιγαίου.

Κάστρο (Αντιμάχεια)

Περπατήστε μέχρι αυτό το βενετσιάνικο κάστρο (15ος αιώνας) και θαυμάστε την αρχιτεκτονική του. Όλο το κάστρο είναι χτισμένο από ηφαιστειακά πετρώματα. Μαγευτείτε από τα ίχνη του παρελθόντος και παρατηρήστε τις τοιχογραφίες στις εκκλησίες της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Νικολάου.

Τζαμί Γαζή Χασάν Πασά (Λότζιας)

Αυτό το τζαμί χτίστηκε το 1786. Επισκεφθείτε το και δείτε την πανέμορφη μαρμάρινη κρήνη και τον επιβλητικό μιναρέ του.

Πλάτανος του Ιπποκράτη

Λέγεται ότι ο πλάτανος στην πλατεία Πλατάνου της Κω φυτεύτηκε από τον Ιπποκράτη πριν 2500 χρόνια και ότι κάτω από τη σκιά του δίδαξε τους μαθητές του. Σήμερα αυτός ο πλάτανος θεωρείται το αρχαιότερο δέντρο στην Ευρώπη ενώ ο κορμός του έχει διάμετρο 14 μέτρα.

Ζια και Ασφενδιού

Η πλατεία στη Ζια έχει μια εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα. Πιο πάνω, και συγκεκριμένα στην κορυφή του όρους, Δίκαιο, βρίσκεται η εκκλησία του Σωτήρος (1079) με επίσης ειδυλλιακή θέα. Εκεί κοντά είναι και το Ασφενδιού, ίσως το παλαιότερο χωριό του νησιού, όπου θα βρείτε την εκκλησία των Ταξιαρχών με την ξυλόγλυπτη Αγία Τράπεζα.

Αντιμάχεια

Στην Αντιμάχεια βρίσκεται ο μοναδικός ανεμόμυλος των Δωδεκανήσων που λειτουργεί ακόμα. Χτίστηκε πριν 160 χρόνια! Στο Λαογραφικό Μουσείο της πόλης θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε παλιά εργαλεία από το νησί, παραδοσιακές φορεσιές και λαϊκά μουσικά όργανα.

Το δάσος της Πλάκας

Θα εκπλαγείτε με αυτό το εντυπωσιακό πευκοδάσος που είναι γεμάτο παγώνια και σκίουρους. Μπορείτε να το συνδυάσετε με την επίσκεψή σας στην Αντιμάχεια μιας και βρίσκεται πολύ κοντά της.

Πυλί

Στο Πυλί υπάρχουν βρύσες ιαματικού νερού, που χτίστηκαν το 1920 από Ιταλούς τεχνίτες. Στο ίδιο χωριό βρίσκεται και ένα παραδοσιακό σπίτι που λειτουργεί ως λαογραφικό μουσείο. Για όσους λατρεύουν την πεζοπορία μια αξέχαστη εμπειρία θα ήταν να περπατήσουν μέχρι τα ερείπια του βυζαντινού κάστρου στο Παλαιό Πυλί.

Τέμενος Defterdar

Αυτό το όμορφο κτίριο χτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα. Δυνατό του σημείο είναι ο επιβλητικός του θόλος.

Βραβεία & Αναγνωρίσεις

Είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις μας

επικοινωνία

Ψαλίδι, 85300 Κως, Ελλάδα
Τηλ: +30 22420 57000
Κρατήσεις: +30 22420 57099
Φαξ: +30 22420 23590
E-mail: info@kipriotis.gr

© 2015 - 2024 Kipriotis Hotels / All rights reserved /

Powered by Nelios.com

Travel Information: Health & Safety Measures